Bargain Andalucia Logo

Ofte Stillede Spørgsmål om Boligkøb i Spanien

Q&A

At købe bolig i Spanien er en stor beslutning, som altid kaster en række spørgsmål af sig. Her på siden får du et hurtigt overblik via svar på de mest gængse forespørgsler vi får, om alt lige fra lovgivning ved boligkøb, byggetilladelse og skatteregler til offentlig sygesikring, opholdstilladelse, N.I.E. nummer og alt det midt i mellem.

Hvorfor bør jeg købe bolig i Spanien?
Med et areal på over 505.000 km² er Spanien det fjerdestørste land på det europæiske kontinent, samt et af de mest solbeskinnede, kuperede og kystrige, med sine 320+ årlige soldage, en gennemsnitshøjde på 612 meter over havoverfladen, og hele 4.900 km. landstrækning ud mod hav.

Landet er opdelt i det spanske fastland, De Kanariske Øer i Atlanterhavet, De Baleariske øer i Middelhavet, og endelig Ceuta og Melilla på den nordafrikanske kyst. Tilsammen er Spanien hjem for 46,5 millioner indbyggere, 50 provinser og 17 selvstyrende regioner.

Spanien er sol og strand. Spanien er sangria, god vin og tapas. Spanien er lækre strande, smukke bjerge og charmerende bjerglandsbyer. Som skabt til at leve det gode liv. Og selvom opfattelsen af landet er relativt stereotyp, er nationen under solen mere forskelligartet end man nogensinde kunne forestille sig.

Med andre ord er det umuligt at give en kortfattet beskrivelse af et land, hvis geografi, kultur og klima er så mangfoldigt som Spaniens er. Dog lyver tallene ikke. For syvende år i træk er landet den anden mest besøgte turistdestination på verdensplan, med 83,7 millioner årlige gæster – 6,8% af disse udgøres af skandinavere, hvoraf mange vender tilbage år efter år.

Vi giver dig her 10 gode grunde til hvorfor Spanien er så populært at besøge og investere i:

Europa’s bedste klima: Sydspanien er lig med solgaranti. Med 320 soldage årligt kan I nyde jeres besøg og spanske bolig hele året rundt, uden at skulle bekymre jer om pludselige vejskrift, og utidigt regnvejr midt i juli måned. Forestil jer at spise på terrassen hver dag, bade i Middelhavet ved juletid og nyde godt at en flot kulør sommer som vinter.
Fremragende flyforbindelser: Kun få destinationer i verden tilbyder så radikalt et skifte i kultur og klima som Spanien, på baggrund af bare 3-4 timers flyvning fra Skandinavien. Med masser af daglige flyafgange året rundt, rene og effektive lufthavne, samt direkte flybilletter til lave priser, er det kun op til jer hvor ofte og hvor længe i ønsker at anvende jeres spanske bolig.
Lave boligpriser: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at gøre en rigtig god investering uanset ønsker og budget.
Glimrende infrastruktur: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Det spanske køkken: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Uendelige seværdigheder: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Halverede leveomkostninger: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Fortryllende natur: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Et globalt brand: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Lav rente: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Religiøs og politisk stabilitet: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Attraktivt lejemarked: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Rig kultur: Det spanske boligmarked nåede sit højdepunkt i 2007, hvorefter den globale krise satte ind og resulterede i massive styrtdyk i de spanske boligpriser. Markedet vendte igen i 2014, og priserne er siden steget roligt men sikkert år for år. På trods af væksten er ejendomspriserne i Spanien forsat relativt lave, hvorfor der stadig er rig mulighed for at købe sig til billig livskvalitet uanset størrelsen på budgettet.
Hvor i Spanien er det bedst at købe bolig?
En af de absolut skønneste af disse er Andalusien, landets anden største region med 8,4 millioner beboere. Her findes de otte meget forskellige provinser Huelva, Cádiz, Córdoba, Jaén, Granada, Almería, Sevilla og Málaga, med de to sidstnævnte som regionens mest velkendte, hjulpet godt på vej af sine to internationale hovedlufthavne.

Med den priviligerede titel som Spaniens sydligst beliggende region, følger et af Europa’s varmeste og mest stabile klimaer, som byder velkommen til over 320 årlige soldage og en gennemsnitlig dagstemperatur på hele 20,9°C.

Dertil kommer en relativt kort flyvetid, samt et utal af direkte flyforbindelser fra stort set alle europæiske storbyer.

Det er altså ikke svært at se hvorfor Andalusien har været et naturligt tilflugtssted for rigtig mange soltørstende skandinavere, som ønsker at forhøje sin livskvalitet i løbet af de mørke, kolde og våde vintermåneder i norden.

Hvilket område er mest populært på Costa del Sol?
Tekst kommer…
Hvordan ser udviklingen på det spanske boligmarked ud?
Tekst kommer…
Hvordan kommer jeg i gang med køb af bolig i Spanien?
Tekst kommer…
Hvad koster et hus eller lejlighed i Spanien?
Tekst kommer…
Er det en god investering at købe hus eller lejlighed i Spanien?
Tekst kommer…
Hvor i Spanien skal man købe bolig?
Tekst kommer…
Er det sikkert at købe bolig i Spanien?
Tekst kommer…
Hvilken type ejendom skal jeg købe i Spanien?
Hvilken type ejendom skal jeg købe i Spanien?
Er køb af projektsalg og nybyggeri sikkert i Spanien?
Tekst kommer…
Kan jeg reservere en ejendom i Spanien?
Tekst kommer…
Hvor længe tager en bolighandel i Spanien?
Tekst kommer…
Laver man tilstandsrapporter på huse i Spanien?
Tekst kommer…
Bør jeg bruge en ejendomsmægler ved køb af bolig på Solkysten?
Tekst kommer…
Hvordan foregår en besigtigelsesrejse?
Tekst kommer…
Taler i dansk hos Bargain Andalucia?
Tekst kommer…
Hvor meget kan jeg købe for?
Tekst kommer…
Skal jeg dokumentere hvor pengene kommer fra ved køb af bolig i Spanien?
Tekst kommer…
Hvilke omkostninger er der forbundet med køb af bolig på Costa del Sol?
Tekst kommer…
Hvad koster driften af min bolig i Spanien?
Tekst kommer…
Skal jeg betale ejendomsskat i Spanien?
Tekst kommer…
Er finansiering af boligkøb i Spanien muligt?
Tekst kommer…
Hvor meget kan jeg låne til køb af bolig i Spanien?
Tekst kommer…
Hvad koster det at låne til køb af hus eller lejlighed i Spanien?
Tekst kommer…
Hvad kommer jeg til at betale i rente ifm. realkreditlån i Spanien?
Tekst kommer…
Skal jeg have en spansk bankkonto?
Skal jeg have en spansk bankkonto?
Skal jeg anvende en advokat ved bolighandel?
Tekst kommer…
Hvordan finder jeg en boligadvokat i Sydspanien?
Tekst kommer…
Hvad er et N.I.E. nummer?
Tekst kommer…
Kan jeg oprette en fuldmagt i Spanien?
Tekst kommer…
Ligner en købsaftale i Spanien den jeg kender fra Danmark?
Tekst kommer…
Opererer man også med skøder i Spanien?
Tekst kommer…
Kan jeg sikre arven af min bolig i Spanien via et testamente?
Tekst kommer…
Skal der betales arveafgift i Spanien?
Tekst kommer…
Hvad er Plusvalía og skal jeg betale skat ved salg af min spanske ejendom?
Tekst kommer…
Hvilke forsikringer skal og bør jeg tegne ifm. min spanske ejendom?
Tekst kommer…
Hvad koster det at bo og leve i Spanien?
Tekst kommer…
Hvad koster det at renovere hus eller lejlighed i Spanien?
Tekst kommer…
Hvad koster det at bygge et hus i Spanien?
Tekst kommer…
Må jeg udleje min spanske bolig?
Tekst kommer…
Hvordan fungerer det spanske uddannelsessystem?
Tekst kommer…
Hvordan fungerer det spanske sundhedssystem?
Tekst kommer…
Kan jeg få min danske pension med til Spanien?
Tekst kommer…